СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ ФИСКУЛТУРНЕ САЛЕ

Посета председника Републике Србије Александра Вучића

     Кретања – та вечна потреба људи да одлазе и долазе… Током живота буде их на милион – нека нас усреће, нека растуже, нека и не приметимо или се, попут магле, распрше у нашим сећањима. Рекло би се да је то све само саставни део постојања свакога од нас но, чини ми се, није све тако само црно или бело. Постоје нијансе које се урежу дубоко у нама, обележе нас и подсећају да није све изгубљено, да нисмо „изгубљени”.

     Док смо још увек „само деца”, док су наши погледи чисти и неупрљани животним недаћима, у стању смо да спознамо свет на прави начин. Како старимо то бива све теже и теже. И није то нека наша воља или хир, већ траг једног минулог времена које стоји као опомена, као знак. Но, како бисмо разумели свет и живот уопште морамо, бар на тренутак, прогледати дечјим очима, морамо извући чистоту свог срца и њоме прилазити стварима и људима.

     Такође, још једно стање које нас обележава јесте чекање. Чекамо у животу много тога, не схватајући да свему треба ићи у сусрет – храбро и одлучно. Доказ да се одлучност, воља и упорност исплате јесте наша школа која је 11. децембра 2021. године дочекала своју фискултурну салу. Наиме, тог дана „раст” наше сале је доживео свој врхунац. Свечаној церемонији отварања исте присуствовали су, како колектив наше школе, тако и представници локалне самоуправе Ражањ, наши ученици и председник Републике Србије Александар Вучић.

     Фискултурну салу свечано је отворио председник Републике Србије Александар Вучић. Након отварања председник је имао прилику да упозна наше малишане и са њима ужива у спортовима и играма које су припремили за њега. Велику захвалност дугујемо нашој директорки, Драгани Живановић, без које ниједан корак не бисмо могли направити или, ако хоћете, без које ниједан корак не би био усмерен ка нама.

     Путева је много и свако од нас је одговоран за свој сопствени. Некада ће се десити да све светиљке буду погашене, да тмина завлада нама и да постанемо беспомоћни. У таквим тренуцима, као дар са неба, појављује се неко ко иде испред нас и пали нам те исте светиљке. Можете ли да замислите његову величину? Ми можемо! Хвала Вам, директорка!

     Питали смо директорку о посети председника Александра Вучића. Ево шта нам је казала…

У РАЗГОВОРУ СА ДИРЕКТОРКОМ

Интервју са директорком школе Драганом Живановић

     Из Вашег угла, шта посета председника Србије значи за нашу школу?

     Посета председника нашој школи значи потврду да ми добро радимо, да имамо одличне резултате и да је председник имао разлог да нас посети.

     Како се председнику Србије допала наша школа? Да ли је изнео своје утиске?

     „Лепа Вам је школа, Драгана”, речи су председника Србије, али не би било тако да нисмо посвећени раду и да ја, као директор школе, немам све информације у малом прсту, да у сваком тренутку знам у шта треба инвестирати, било да је то школа или деца у њој.

     Како је протекао сусрет председника са децом? Можете ли нам нешто занимљиво испричати?

     Нисам сигурна да деца знају важност председника, али су били опуштени, пристојни и спонтани у разговору с њим. Показали су стварну слику радне атмосфере, приказали рад наставника у најбољем светлу, као и одличан резултат васпитно-образовног процеса у нашој школи.

     Током разговора са председником, да ли је било речи о још неким инвестицијама везаних за нашу школу? Зна ли се термин почетка друге фазе реконструкције наше школе?

     На питање: „Шта Вам још треба за школу?”, разговарали смо о реализацији Пројекта „Друга фаза реконструкције школе” (подразумева: реконструкцију грејања, подова, замену кровних прозора, изградњу лифта, реконструкцију школске Свечане сале, партерно  уређење, ограђивање дворишта…).

     Пројекат је одобрен од стране КУЈУ Владе Републике Србије (Канцеларија за управљање јавним улагањима) и биће започети радови у наредних неколико месеци. Поменули смо и реконструкцију школских зграда у издвојеним одљењима у Црном Калу и Прасковчу, као и набавку аутобуса за ђаке путнике.

     Како бисте у једној реченици описали посету председника Александра Вучића нашој школи?

     Председник Републике Србије Александар Вучић све зна, све види, има добар тим људи око себе, има јасан циљ у свом раду и изванредан пример би могао да буде свима који су на челним позицијама.

     Пре и изнад свега је Човек поред кога се лепо осећаш и добијаш снагу за нове победе!