Стоп – сви на спорт 

     У сарадњи са Градом и Полицијском управом Ниш, Спортски савез Ниша, заједно са спортским организацијама Ниша и припадницима ватрогасне јединице и жандармерије спроводе пројекат „Стоп – сви на спорт”, где учешће, као најважнији чиниоци, узимају дечаци и девојчице узраста 4. разреда. Надметања су се одржала у парку Чаир 6. 11. 2023. године са почетком у 11 часова.

     Програм тематски обрађује борбу против насиља у спорту и безбедност, кроз игру спретности и прецизности са елементима спортских дисциплина.

     Полигон је био подељен на 9 стејџева различито припремљених (школица спорта – атлетске дисциплине, игра меморије, жандармеријски полигон, одбојка, теквондо, тест знања, ватрогасни полигон, мачевање и слагалица). Пројекат промовише спорт, фер-плеј и позитивне друштвенe вредности, а тематски обрађује борбу против насиља у спорту, вршњачког насиља, наркоманије и безбедност у саобраћају.

     Представници наше школе су били: Неда Петковић, Маша Вујичић, Ленка Јовановић, Адам Стојковић и Богдан Тимић. Такимичење је протекло у ведром расположењу, чему су погодовале и временске прилике. Наши ученици су се пуни самопоуздања и победничког духа трудили да, у фер-плеј маниру, победе своје противнике. Нажалост, ове године нисмо освојили медаљу, али смо се вратили кући са жељом да се ово што пре понови, што је најављено за пролеће.

Марина Цветковић,
наставница физичког и здравственог васпитања