Сајам средњих школа

     Будући да посао чини знајачан део наших живота, како због тога што много времена проводимо радећи, тако и због тога што је наш посао место на којем реализујемо своје потенцијале, одлука ученика о томе којом професијом ће се бавити, једна је од најважнијих одлука коју по завршетку основне школе треба да донесу. Свако занимање тражи пожељан склоп способности, особина личности и интересовања важних, а често и пресудних за успех у тим областима рада, тако да би ученици пре свега требало да размисле о својим интересовањима и склоностима, јаким и слабим странама у погледу школског успеха из појединих предмета, као и неким личним особинама. Дакле, да бисмо волели и уживали у послу који радимо, били продуктивни и успешни, важно је да он одговара нашој личности, жељама, склоностима и способностима.

     Како бисмо ученицима помогли у избору будућег занимања и омогућили да на једном месту сазнају које су могућности пред њима, 16. маја 2022 године, у спортској сали наше школе, успешно је организован ,,Сајам средњих школа“ за ученике седмог и осмог разреда (као и родитеље ученика осмог разреда), којем су се, од укупно 16 школа којима је упућен позив, одазвали и присуствовали представници следећих средњих школа:

  • Техничка школа ,,Прота Стеван Димитријевић“ – Алексинац
  • Биотехнолошка школа ,,Шуматовац“ – Алексинац
  • Алексиначка гимназија – Алексинац
  • Технолошка школа – Параћин
  • Економско – трговинска школа – Параћин
  • Машинско-електротехничка школа – Параћин
  • Средња школа ,,Бранислав Нушић“ – Сокобања

     Сајму средњих школа, присуствовала је и представница Дома ученика средњих школа ,,Младост“ из Алексинца.

     Осим штандова на којима су били изложени промо материјали, модели и производи који се користе у настави, представници средњих школа презентовали су образовне профиле школе путем видео презентација, или усмено.

     Овом приликом се захваљујемо професорима и ученицима који су се потрудили да представе и приближе своју школу будућим ученицима и пружили им могућност да сазнају све што их интересује о образовним профилима које средња школа нуди.