Дан вина и љубави

     Друго полугодиште је увелико у току, а наши ученици почињу са припремама за предстојећа такмичења, где ће још једном доказати и показати своју спретност и знање. У међувремену, трудимо се да обележимо најважније празнике нашег народа. Један од њих је и Свети Трифун, у народу познатији као заштитник винове лозе, виноградарства и вина.

     Вероучитељи и наставници  су се потрудили да ученицима пренесу знање о овом празнику, уз циљ неговања и очувања хришћанске вере. 14. фебруара, виноградари одлазе до својих винограда, где обрезују чокоте винове лозе, поливајући га вином. Верује се, да ће овим чином грожђе добро родити.

     „У вину је истина”, а ја се могу надовезати да је у истини љубав. А шта је свет без љубави? Љубав је једна од најдивнијих емоција, покретачка снага живота свих нас. Она чини да се осећамо срећним, да радимо оно што волимо, испуњава душу миром и захвалношћу.  С тога смо, 14. фебруара говорили и о љубави. Ученици млађих разреда су писали о томе шта је за њих љубав, ученици старијих разреда цртали су на тему „Дан заљубљених” и писали поруке љубави, а чланови новинарске секције спроводили анкету међу наставницима, везану за вино и љубав.

     Љубав се везује за нови живот и рађање, па смо искористили прилику да призовемо рађање природе и долазак једног од најлепших годишњих доба – пролећа.

     Славимо наше празнике, а љубав је увек ту да нас подсети зашто живимо и радујемо се сваком новом дану!

Јелена Живадиновић,
наставник разредне наставе