„Златно јагње“

Велики српски и православни празник посвећен Светом Сави, свечано је прослављен и ове године у нашој школи, тачније у матичниј школи и у издвојеним одељењима.

     Том приликом Александра Везмар Радосављевић, наставница српског језика у сарадњи са Бебицом Спасић, наставницом музичке културе, припремила је са ученицима пригодну приредбу, којом је истакла значај Светог Саве, не само за српску културну историју, већ и за српску просвету уопште.

     Иначе, приредба је одржана у холу приземља наше школе, након повратка ученика са Литургије, која је служена у цркви Светог Илије у Ражњу, где је свештеник и вероучитељ Владица Столић исекао светосавски колач, у присуству ђака, наставника и директора школе и поделио пакетиће свим присутним ученицима. У сарадњи са групом „Наше позориштанце“, коју води учитељ Горан Тодоровић, у храму „Светог Илије“, млађи ученици наше школе извели су краћи уметнички програм на тему Свети Сава.

     Након приредбе, учитељица Лела Зековић је поделила Светосавске награде које је доделило Учитељско друштво из Алексинца, ученицима који су учествовали на конкурсу ликовних радова „Свети Сава и даље живи“. Награда за освојено 2. место, додељена је Јани Димитријевић, ученици 4. разреда, док је за освојено 3. место, награда уручена Анђелки Миленовић, ученици 1. разреда.

     Завршну реч имала је Драгана Миленковић, директорка школе.

*Фотографије са приредбе можете погледати у Галерији слика.

     У част Светог Саве је у петак, 07. 02. 2020. године, у сали Дома културе, у Ражњу, одржана је Светосавска академија, на којој је за ученике наше школе, изведена представа „Академије 28“ из Београда под називом „Маштошумске питалице“. Након представе је Добрица Стојковић, председник Општине Ражањ, поделио новчане награде ученицима који су на крају првог полугодишта, школске 2019/2020. године, постигли одличан успех.

*Фотографије са доделе награда можете погледати у Галерији слика.