За одрастање без насиља

     Под слоганом „Моје је право да живим срећно и здраво –за одрастање без насиља“ наша школа обележила је Дечју недељу од 01. до 07.10.2018. године. У припреми и реализацији активности учествовали су сви ђаци школе од првог до осмог разреда, као и сви запослени у школи.

     Први дан Дечје недеље – понедељак, 01.октобар, протекао је у знаку хуманитарних акција. Млађи разреди су на нивоу свог одељења имали акцију „Друг-другу“, док су старији разреди били задужени за продају дечјих маркица и израду паноа на тему овогодишњег слогана Дечје недеље.

     Други дан – уторак, 2.октобар, био је дан безбедности. У сарадњи са локалном самоуправом ђаци школе учествовали су у обележавању пешачког прелаза испред школе. Млађи разреди исказали су своју креативност цртањем по асфалту. Старији разреди су, на нивоу својих одељења, радили групне паное на тему „Нивои насиља“.

     Трећег дана Дечје недеље – у среду, 3.октобра, школу је посетио председник општине Добрица Стојковић. Обишавши сва одељења, на терену и у матичној школи, председник је поделио деци поклоне и слаткише и дружио се са њима. Истог дана успешно је реализована акција „У туђим ципелама“. Ђаци школе преузели су улоге својих наставника, директора, педагога, секретара школе, помоћних радника.

     У четвртак, 04.октобра, у госте су нам дошли песници за децу – Томислав Ђокић и Каја Николић Стојановић. Овај дан протекао је у двочасовном дружењу са поезијом, а ученици су са одушевљењем и пажњом слушали песме, које су за њих рецитовали ови књижевници.

     У петак, 05.октобра, у холу школе, постављена је изложба ликовних радова које су радили сви ученици школе током целе Дечје недеље.