Тридесети рођендан Дечје недеље

     Најзначајнији  празник  дечјих  права  за  развој, стваралаштво, дружење и игру, „Дечја недеља“, који се сваке године одржава под покровитељством Пријатеља деце Србије, Министарства за социјална питања и Министарства просвете, обележио је ове године тридесети рођендан под слоганом „Да право свако – дете ужива лако.“

     Планиране  активности  поводом  овог  празника  су реализоване и у нашој школи у периоду између 07. 10. 2019. и 11. 10. 2020. године.

     У понедељак, 07. 10. 2019. године, Дечју недељу отворили су ученици млађих разреда тако што су, уз помоћ својих учитеља, цртали на хамеру и на тај начин показали своју креативност на тему „Да право свако – дете ужива лако“. Истог дана, ученици старијих разреда су поводом активности „У туђим ципелама“ заменили улогу са својим предметним наставницима. Ученици су имали прилику да у периоду од четрдесет и пет минута, колико траје час, буду у ципелама својих наставника, то јест да уместо наставника одрже час. Тог дана отворена је и изложба ликовних радова у приземљу хола наше школе, коју је организовала Марија Стојиљковић, наставница ликовне културе.

     У уторак, 08. 10. 2019. године, нашу школу је поводом дечје недеље посетио Добрица Стојковић, председник Општине Ражањ, који је обишао ђаке наше школе и том приликом им поклонио слаткише.

     У среду, 09. 10. 2019. године, за све ученике наше школе, одиграна је, у Дому културе у Ражњу, интерактивна позоришна представа „Заљубљени витез од Мораче“.

     У  четвртак, 10. 10. 2019. године,  реализована  је хуманитарна акција „Друг другу“.

     У  петак, 11. 10. 2019. године,  одиграна  је  фудбалска утакмица између ученика и наставника, у којој су тријумфовали ученици, резултатом 3:2.

     Током  целе  Дечје  недеље  ученици  Ђачког  парламента продавали су маркице Црвеног крста.

     Део атмосфере протекле недеље можете видети у галерији слика.