„Точак разломака“

Међународно такмичење „Мост Математике“

     Од прошле године ученици наше школе учествују на такмичењу „Мост математике“ које организује Удружење „Млади математичар“ из Врњачке Бање. Пројекат садржи представљање општине одакле ученици долазе и представљање самог пројекта, видео презентацијом, у трајању од 5 минута.

     Циљеви такмичења су: Модернизација наставе у основним школама; Упознавање и усавршавање рада са новим алатима у  условима ИКТ; Развој пројектне наставе; Развој кооперативног и колаборативног учења у условима нове технологије; Повезивање математике са проблемима у другим наукама и са реалним проблемима са посебним освртом на уметност и културу; математичко моделовање у настави; Развој комуникације и сарадње између наставника и ученика и ненаставног особља у свим смеровима; Развој и неговање науке и научне културе у смислу повезаности са математиком.

     Дана 09. 06 .2021. у просторијама ОШ ,,Трећи Крагујевачки Батаљон“ у Крагујевцу одржано је финално Међународно такмичење ,,Мост математике“. Ученици 5/2 и 6/1  са наставницом Анетом Петровић радили су на пројекту ,,Точак Разломака“ и освојили друго место.

     Чланови овог математичког тима, који су учествовали на пројекту, су ученици одељења 5/2: Јован Ђукић, Уна Крстић, Јована Тодоровић, Данило Павловић, Мина Радојевић и Јован Стојановић. Њима су помогли мало старији другови из одељења 6/1, Димитрије Ђорђевић и Дамњан Војиновић, који су дали допринос радом у Скречу (Scratch).

     Презентацију пројекта можете погледати у видеу испод.