Светски дан планете Земље

„Чувам планету, јер је моје место једино на свету”

     Ништа није вредније од очувања живота – једног јединог – нашег, посебног. То чување и неговање најдрагоценијег дара не захтева превише труда: довољно је само да уредимо свет око себе. Међутим, често, ужурбани и понекад неодговорни, заборавимо на то. У људској је природи да не ослушкује зов природе која моли за мало пажње. Када бисмо само за тренутак застали и ослушнули оно што нам планета поручује, схватили бисмо колико смо је занемарили; увидели бисмо да смо за недостатак „дисања плуним плућима” криви ми – и нико више! Зато, ујединимо се! Нека наше руке буду испружене сваког дана, а не само 22. априла! Нека наш видик буде окружен дугиним бојама, а не сивилом и мраком! И нека наша срца прате ритам хармоније која влада у природи, јер човек и природа су једно биће – јединство од којег зависи и живот и смрт!

Поводом обележавања Светског дана планете Земље, ученици наше школе су, заједно са својим учитељима и наставницима, приказали и указали на значај очувања наше планете. Њихови ликовни радови говоре свим језицима света, а литерарни радови сликају најлепше пределе – онако како само чиста дечја љубав то уме!


     Резултати учешћа на конкурсу „Чувам планету, јер је моје место једино на свету” у организацији удружења грађана „Зелена оаза“ Ражањ.

I категорија – ученици првог и другог разреда:

 1. место – Анђелка Миленовић, II1, Ражањ
 2. место – Емилија Милошевић, I1, Ражањ
 3. место – Неда Петковић, I8, Рујиште

II категорија – ученици трећег и четвртог разреда:

 1. место – Даница Радојевић, IV8, Рујиште
 2. место – Николина Петковић, IV8, Рујиште
 3. место – Катарина Радосављевић, IV8, Рујиште

III категорија – ученици петог и шестог разреда:

 1. место – Јован Стојановић, V2, Ражањ
 2. место – Уна Крстић, V2, Ражањ
 3. место – Андреј Павловић, VI1, Ражањ

IV категорија – ученици седмог и осмог разреда:

 1. место – Марија Петровић, VII1, Ражањ
 2. место – Михајло Павловић, VIII1, Ражањ
 3. место – Лукас Ивановић, VII1, Ражањ