РЕВИЈАЛНА СМОТРА РЕЦИТАТОРА

     У среду, 18. 12. 2019. године, у сали Дома културе у Ражњу, одржана је Аудиција Ревијалне смотре рецитатора, коју су организовали и осмислили Предраг Барјактаровић, наставник српског језика,  Славица Митић Живковић, наставница информатике и  Новица Мојашевић, наставник математике.

     Повод ове активности био је обележавање 21. марта, Светског дана поезије, али и потреба да се лепој речи посвети више пажње. Осим тога овом активношћу су организатори спојили лепо и корисно. Тачније, присутни су чули ученике од првог до осмог разреда како рецутују стихове познатих српских песника и упознали се са новим технологијама, односно са могућностима које пружају микробит уређаји.

     Програм Смотре водиле су ученице осмог разреда Марија Нововић и Кристина Милић.

     Након такмичарског дела у коме се представио тридесет и један ученик наше школе, уследило је проглашење најбољих рецитатора који су се пласирали у даље такмичење.

     Жири од дванаест ученика наше школе, узраста од трећег до осмог разреда, имали су могућност да својим микробит уређајима оцене своје другаре, рецитаторе на два начина. Уколико им се рецитација допала на њиховим микробит уређајима се појавио смајлић, ако нису били задовољни на њиховим уређајима се појавио равнодушни израз лица. Њихову одлуку је пратила контролна група ученика која је направила списак укупног броја смајлића сваког од рецитатора. Сви ученици који су сакупили више од седам смајлића пласирали су се даље, а то су: Анђелка Миленовић, 1/1; Наталија Радовановић, 3/1; Анастасија Миловановић, 3/3; Николина Петковић, 3/4; Уна Крстић, 4/1; Ања Јовановић, 5/1, Богдан Младеновић, 5/2, Јана Везмар, 6/1; Александра Ђокић, 7/1 и Софија Радосављевић, 8/1

     Они ће представљати нашу школу на Ревијалној смотри рецитатора. Пожелимо им пуно успеха у даљем такмичењу.