Републичко такмичење младих пијаниста

У периоду од 25. марта до 9. априла 2017. године одржано је Републичко такмичење младих уметника из целе Србије. Такмичење, чији је домаћин МШ „Станислав Бинички” у Београду, угостило је преко 900 такмичара из целе Србије. Талентовани млади музичари имали су могућност да се представе еминентном жирију састављеном од истакнутих музичара и музичких педагога из Србије и иностранства. Такмичари, сврстани у седам категорија прилагођених годишту кандидата, наступали су у сали музичке школе, пред публиком која је са задовољством пратила наступ сваког кандидата.

Ученик трећег разреда ОШ „Иван Вушовић” у Ражњу и другог разреда ОМШ „Владимир Ђорђевић” у Алексинцу, издвојено одељење у Ражњу, у класи наставнице клавира Христине Лазаревић, Василије Столић, наступио је 31.03.2017. године на овом такмичењу, представивши се клавирским реситалом од четири дела различитих стваралачких епоха.

Василије се такмичио у првој категорији са преко 60 кандидата и освојио је другу награду са освојених 86 поена од максималних 100. Наступ младог уметника пратили су сниматељи, публика, наставници и жири.

Ученик је у најбољем светлу представио школу и показао да је млади пијаниста пред којим је светла будућност. Његов предан рад и упорност донели су резултате за пример другим ученицима музичке школе и свим младим уметницима који иду путем пијанизма.

Христина Лазаревић, наставница клавира

ОМШ „Владимир Ђорђевић” Алексинац

издвојено одељење у Ражању