Пилот пројекат „Обогаћени једносменски рад“

     У четвртак 5. септембра 2019. године у Дому културе у Ражњу одржан је заједнички родитељски састанак за све родитеље ученика од првог до осмог разреда. Разлог овог окупљања је почетак реализације пилот пројекта обогаћеног једносменског рада у нашој школи.

     Одазив родитеља је био велики. Учествовали су у дискусији и давали су предлоге за што бољу организацију овог типа наставе, а све у интересу деце.

     Присутним родитељима прво се обратила директорка школе Драгана Миленковић. Упознала је родитеље са пројектом и могућностима наше школе за реализацију једносменске наставе. Педагог школе, Милена Марковић, је родитељима представила позитивне карактеристике једносменског рада и могућности које он пружа, али и разлоге зашто би ученици требало да похађају осмишљене активности и какви се резултати очекују након реализације овог пројекта.

     Наставници, који су одабрани да реализују једносменски рад на почетку, представили су активности које ће реализовати са ученицима:

  •  Драгана Ђокић – Школа енглеског језика за велике и мале
  • Александра Везмар – „Позориштанце“ и подршка за завршни испит (српски језик) за ученике седмог и осмог разреда
  • Анета Петровић – „Матиматичарење“, „Хајде и ти у ИТ“ и подршка за завршни испит (математика) за ученике седмог и осмог разреда
  • Владимир Анђелковић – „Рука у тесту“, „Између биологије и физике постоји нека хемија“ и подршка за завршни испит (природне науке) за ученике седмог и осмог разреда
  • Горан Тодоровић – „Наше позориштанце“ и „Упознај свој крај да би га више волео“
  • Душан Ракић – спорт за млађе и одбојка, кошарка, рукомет и фудбал за старије

     Након заједничког родитељског састанка, родитељи су прешли у просторије школе у којима су одржани одељењски родитељски састанци и где су имали прилике да попуне упитнике о похађању једносменске наставе и одаберу активности.