Осмомартовска приредба

Одбијамо да овај дан вежемо само за ону причу о томе да жене треба поштовати сваког дана, иако се са тиме слажемо. Трудимо се да све што је лепо и што у људима буди позитивне емоције однегујемо и пригрлимо свом снагом…

Знамо ми, ово је дан борбе за економску, политичку и социјалну равноправност жена, и то желимо да истакнемо пре свега. Међутим, поред тога вођени смо и жељом  да дамама Ражња и околине, међу којима су најважније маме наших ученика, сваке године поклонимо квалитетно проведено време, када оне имају прилику да уживају у плодовима труда своје вредне деце. Зато је прослава Осмог марта у нашој школи прерасла полако у својеврсни фестивал дечјих рукотворина на поклон мамама и гошћама у Дому културе, фестивал песме, игре и лепих мисли о женама, а уз то и слано/слатки фестивал ђаконија које маме за узврат поклоне деци и свима осталима. То су наше чувене слане занимације и слатке варијације, којих је и ове године било у изобиљу, и за то кажемо велико хвала. Не маримо много за то што је овај празник комерцијализован и што му многи приписују тривијалност и искривљену слику вредности… Ми се трудимо да ту слику исправимо.

Из свих наведених разлога, осмомартовска приредба је најпосећенија у току године, а ми дајемо све од себе да посетиоци уживају у дочеку.

Текст који чини основу приче о улози мајке у одрастању детета, и малим згодама и незгодама тог периода написан је по књизи „Невероватна истина о мајкама“, а допуњен је и улепшан певачким и ритмичким наступима ученика наше школе. Запажене су певачке тачке наших талентованих девојчица Уне Крстић, Милене Ђукић, Саре Столић, Милице Петровић и Ане Павловић, а придружили су им се и дечаци Никола Симоновић, као и Милош Нешић у улози Здравка Чолића, кога је на бини подржала права правцата модна ревија! Ове године су први пут у приредби учествовали ученици млађих разреда из одељења у Мађеру, а пре њих и девојчице првог разреда, раме уз раме са старијим другарима.

Захваљујући „пробијању леда“ пред познатом публиком у свом граду, наша деца добијају потврду да по таленту и креативности ни мало не заостају за својим вршњацима из већих места, што је један од основних циљева свих манифестација које школа организује. О томе сведоче осмеси и похвале после сваке од њих, а ова осмомартовска је само једна у низу успешних мисија.