Осми март

     Овогодишње обележавање Дана жена у нашој школи садржало је низ лепих и интересантних активности. Непосредно пре самог празника у издвојеним одељењима реализоване су радионице са татама, дедама, браћом, на којима су израђиване пригодне честитке за маме, сестре, баке… Задовољство је било присутно међу свим учесницима, радило се у ведрој атмосфери, развијала се сарадња, маштовитост и љубав према драгим особама.

     Следећа активност је била постављање паноа у холу школе, са сликама и краћом биографијом жена које су обележиле различите епохе током наше историје. Дат је приказ жена које су се истакле у рату, уметности, науци, спорту…

     На сам Дана жена, организован је квиз за млађе основце под геслом „Кад мама није с нама” . Они су се опробали у извођењу свакодневних кућних послова и показали да могу да буду од користи и помогну мамама у раду по кући. Осим тога показали су и познавање из области кућних апарата, кухињских зачина, личне хигијене и других области везаних за свакодневни живот. Квиз су реализовале екипе ученика од првог до четвртог разреда. Водитељи су били ученици старијих разреда. Њихови другари су их у улози публике ватрено бодрили и без задршке навијали за своје екипе. За победника су обезбеђене и пригодне награде.

     Након квиза огранизован је јавни час у фискултурној сали, коме су присуствовале маме и баке ученика и заједно са наставницама и помоћним особљем вежбали уз музику. На крају час се завршио традиционалним српским колом које су чиниле све учеснице. Утисци су били веома позитивни, час је протекао у веселој атмосфери и општа порука је да се жељно исчекује још неко слично дружење.

     За сам крај обележавања овог празника постављен је шведски сто за све госте где се наставило са дружењем у лепом расположењу. Овај дан ће, по речима учесника, остати свима у лепом сећању.

Марина Цветковић,
наставник грађанског васпитања и
активности једносменске наставе