Новогодишња приредба

У Дому културе у Ражњу, 29.12.2016. године окупили су се ученици, учитељи и наставници наше школе, и по неки родитељ, да заједно испратимо стару годину и пожелимо једни другима пуно школских успеха у години која долази. Лица деце у публици, као и малих музичара и глумаца учесника била су озарена новогодишњим расположењем.

Приредбу је припремила драмска секција ОШ „Иван Вушовић” у сарадњи са ученицима и наставницима ОМШ „Владимир Ђорђевић” из Алексинца, чије издвојено одељење у Ражњу успешно ради већ дуги низ година. Иницијатива за ово лепо дружење кренула је од наставника музичке школе, и на томе смо им сви захвални.

Кроз причу – водиљу по мотивима Дикенсове „Божићне песме”, имали смо задовољство да послушамо низ дивних нумера на виолини, фрулама и клавиру које су извели наши ученици, уједно и ђаци музичке школе.

Прича о усмаљеном и несрећном шкртици који на Бадње вече кроз посету три духа мења свој став, почиње да помаже сиромашнима и ужива у дружењу са људима смештена је у савремено доба кроз лик дечака Николе који има другу ману: он кињи слабије од себе,а  разлог томе лежи у чињеници да су га родитељи запостављали кад је био мали, како сазнајемо из сцене о прошлости. Никола посматра своју садашњост где његови другари лоше говоре о његовом понашању, а затим и могућу будућност која неће бити сјајна ако настави са лошим односом према другима. Кроз своје снове и дружење са духовима Никола схвата да за промену на боље никад није касно, и Божић дочекује промењен и расположен, са својим добрим другарима.

Новогодишње/божићно расположење на бину доноси ритмичка група одељења 8/1, и наравно, Деда Мраз са сребрним санкама и поклонима.

Овај догађај је по мишљењу свих присутних постигао свој циљ: донео нам је свима радост у срца, веру да се лепо лепим враћа, и доказ да уметност служи да улепша нашу свакодневницу, а посебне дане осветљава још јачим сјајем.

Наставник енглеског језика, Драгана Ђокић