НОВОГОДИШЊА НЕДЕЉА

     Новогодишња недеља у школи је обележена низом активности. Планиране активности су реализоване од 23. до 27. децембра 2019. године, којима су се прикључили сви запослени у школи.

     Да би планиране активности протекле у пријатном амбијенту, Тим за естеско уређење школе је уз помоћ ученика наше школе израдио свечану новогодишњу декорацију. Тим поводом су ученици старијих разреда и представници Ђачког парламента  свечаним декором украсили главни улаз наше школе. Новогодишњим мотивима је уређен пано у холу приземља школе и гелендери између првог и другог спрата.

     Уз помоћ ученика млађих разреда и њихових учитеља којима су се придружили и ученици Обогаћеног једносменског рада и то група „Речи чаробне“, коју води Александра Везмар Радосављевић, наставница српског језика и групе „Ready steady, go!“ и „Time and space travellers,“ које води Драгана Ђокић, наставница енглеског језика уређан је хол и пано на другом спрату наше школе, на коме су се нашле новогодишње честитке на српском, енглеском и француском језику.

     Истим поводом су ученици свих одељења како у матичној школи, тако и у издвојеним одељењима, уз помоћ својих учитеља и разредних старешина украсили своје учионице.

     Једна од интересантнијих новогодишњих активности која је реализована у сарадњи библиотекара наше школе и Црвеног крста из Ражња, било је и такмичење у осмишљавању најлепше „Хуманитарне јелке“, са циљем развијања креативности, добронамерности, осећања за лепо и такмичарског духа код ученика.

     У среду, 25. 12. 2019. године, у 15 часова, одржан је Новогодишњи концерт у кабинету музичке културе у нашој школи, са циљем развијања љубави према различитим врстама музике. Концерт је одржан у сарадњи са ОМШ „Владимир Ђорђевић“ из Алексинца.

      Даље активности биле су усмерене ка припремању школске Евровизије, која је била такмичарског карактера, а одржана је у четвртак, 26. 12. 2018. године. у Дому културе. У такмичарском делу, представили су се ученици матичне школе и издвојених одељења. Укупно се представило 11 такмичарских група које су песмом и плесом представиле различите земље. Након такмичења и ревијалног дела у коме су учествовали ученици првог разреда матичне школе и мешовита група млађих ученика Обогаћеног једеносменског рада, уследило је проглашење победника најбоље евровизијске тачке и најлепше „Хуманитарне јелке“.

     Трочлани жири у саставу: Слободанка Раденковић, психолог, Миља Миловановић, наставница солфеђа ОМШ „Владимир Ђорђевић“ из Алексинца и Милош Живковић, кореограф КУД-а „Сава Јеремић“ из Ражња, који је гласао по евровизијским правилима, одлучио је да титулу најбоље евровизијске тачке понесе одељење 61 које је представљало Србију. Друго место је припало мешовитој групи која је представљала Шпанију, док су треће место заузели ученици 41, који су представљали Украјину.

     Укупним збиром гласова свих запослених у школи прво место у такмичењу најлепша „Хуманитарна јелка“ освојили су ученици издвојеног одељења из Прасковча, друго место су заузели ученици 81, а треће место је припало ученицима 11 матичне школе.

Прво место

 

Друго место

 

Треће место

     Сви такмичари, у обе категорије, су награђени похвалницама за учешће и труд, а групе које су се истакле и освојиле прва три места награђене су дипломама и слатким пакетићима, док су све хуманитарне јелке отишле у руке онима којима су најпотребније.