НОВОГОДИШЊА ЈЕЛКА

     Живот је саткан од тренутака, оних малих и наизглед „неважних”. Међутим, сва лепота живљења проистиче баш из њих. Иако различити, делећи заједничке моменте, постајемо једно – дружина која се не да раставити. Безброј руку, вођених својим наставницима и учитељима, стварају магију која је јача од било ког магичног штапића. Ове године оживеле су бајке, романи, песме – постали су део најстварније стварности, а наши ученици најбољи тумачи књижевних дела.

     Новогодишњи празници су чаробни због симболике новог почетка, еуфорије дочека и дружења, као и због бројних обичаја који их прате. Као и сваке године, за ученике наше школе посебан доживљај представља кићење јелке, чија је тема из године у годину другачија и необичнија. Ове године у сусрет новогодишњим празницама, тема наше јелке била је ,,Књижевно дело”, где су сви ученици на нивоу одељења, уз помоћ својих одељењских старешина, правили јелку на основу ликова из различитих дела. Жири у саставу: Јована Крстић, наставник српског језика, Ђорђе Огњановић, наставник ликовне културе и Милица Динић, стручни сарадник – педагог, у уторак 27. децембра, одабрали су по 3 јелке у категорији млађих и старијих разреда, које су награђене новогодишњим пакетићама.

1. место у категорији млађих разреда припало је одељењу 4/1 у Ражњу

2. место у категорији млађих разреда припало је одељењу 3/1 у Ражњу

3. место у категорији млађих разреда припало је одељењу 1/7, 3/7 и 4/7 у Прасковчу

1. место у категорији старијих разреда припало је одељењу 8/1 у Ражњу

2. место у категорији старијих разреда припало је одељењу 6/1 у Ражњу

3. место у категорији старијих разреда припало је одељењу 8/2 у Ражњу

     Свако од нас води дневник свог живота – свакодневно исписујемо нове странице, оне јединствене и само наше. Буде ту свега: и лепоте, и туге, и смеха, и заплета, али знамо, на крају увек дође до расплета. Зато, представљајући књижевна дела, представили смо живот сам – јер шта је он до једне приче која зависи од свог ствараоца?

     Зато, пишите! Али, водите рачуна – речи, мисли и поступци се не могу прецртати. Стога, допустите лепим стварима да превагну!

Милица Динић, стручни сарадник – педагог
Јована Крстић, наставник српског језика