„Нико лењив никада није постигао победу!”

Био си наставник, првопрестолник и учитељ пута, који води у живот, јер, чим си дошао, светитељу Саво, просветио си одмах своју отаџбину и препородивши је Духом Светим, засадио си своју освећену децу као дрва маслинова у мисаоном рају. Зато Те поштујемо као равна апостолима и светитељима и молимо: Умоли Христа Бога да нам дарује велику милост!

Тропар Светом Сави

     Под окриљем Светог Саве, првог српског учитеља и просветитеља, сабрали смо се сви под један кров  27. 1. 2023. године како бисмо прославили школску славу и захвалили му се за сва добра дела која је учинио за српски народ.

     Вредни ученици и наставници наше школе, припремили су богат програм којим су, најпре на литургијском сабрању у Храму Св. Пророка Илије и у манастиру Св. Романа, а затим и у школским просторијама, достојно обележили овај важан дан. Следећи пут Светог Саве, тежимо да стално усавршавамо врлине које поседујемо. Стремимо ка бољој и савршенијој будућности кроз младе нараштаје наших ученика усмеравајући их ка раду, труду, поштењу, искрености, ка љубави која је увек већа од сваког зла огледајући се у речима Светог Саве: „Нико лењив никада није постигао победу, нити је ко год спавајући победио свога ратног непријатеља; оних су победни венци који добро трче, који се труде, који се боре, који издрже трудове од борби. Кроз многе невоље, каже Господ, ваља нам ући у царство небеско.” (Свети Сава, Хиландарски типик)

Весна Столић,
наставник разредне наставе