Не туците децу, без обзира на то што личе на вас!

     Сваког 15. новембра наша школа слави рођендан. Тако је било и ове године. У присуству бројних званица, ђака, наставника, учитеља и мештана, у петак 15. 11. 2019. године, у 12:00, у сали Дома културе у Ражњу, ученици наше школе су извели културно-уметничку приредбу, под називом „Хип–хоп шајкача“, коју је припремио Тим за културну делатност школе у сарадњи са Драмском секцијом коју воде Предраг Барјактаровић, наставник Српског језика и Драгана Ђокић, наставник Енглеског језика.

     У изведби приредбе учествовале су и две групе ученика активности Обогаћеног једеносменског рада и то група ученика нижих разреда „Наше позориштанце“ коју води учитељ Горан Тодоровић и група ученика виших разреда „Театар Ражњићи од знања“ коју води Александра Везмар Радосављевић, наставник Српског језика. Да би приредба била изведена у адекватном амбијенту, осмишљена је сценографија коју је израдио Тим за естетско уређење школе. Посебан допринос овом делу дале су Славица Митић Живковић, наставница Техничког образовања, израдом риквизита за сцену и Марија Стојиљковић, наставница Ликовне културе, осмишљавањем позивница за званице.

     Након поздравног говора директорке, Драгане Миленковић, приредба је отворена школском химном, чији је други део овим поводом изведен у хип-хоп ритму који је осмислила Бебица Спасић, наставница Музичке културе.

     Потом су сви присутни уживали у представи „Хип-хоп шајкача“, која говори о сукобу млађих и старијих генерација и којом су ученици наше школе послали поруку свим својим вршњацима: „Децо, будите пријатељи старијима. Они се не сналазе најбоље у шуми модерне технологије. Укључите их у ваш свет!“

     Да су ученици/глумци били на нивоу задатка, потврђују бројни аплаузи публике. Публику је посебно насмејао лик баба Стане, који је тумачила Софија Радосављевић, ученица осмог разреда која је за новинарску секцију изјавила да није било тешко донети ту улогу на сцену и поручила својим друговима да треба да се опробају у глумачким способностима, јер није тешко.