На овогодишњој Евровизији тријумфовала Србија

     Претпоследњи радни дан у 2019. години био је резервисан за нешто што смо сви са великим нестрпљењем очекивали – традиционалну школску новогодишњу Евровизију. Овај пут је на овом веселом такмичењу, пред препуном салом Дома културе, учествовало 11 такмичарских група. Изведене су и две ревијалне тачке.

     Чланови жирија су били наставница Миља Миловановић из музичке школе “Владимир Ђорђевић” из Алексинца, кореограф КУД-а “Сава Јеремић” из Ражња, Милош Живковић и психолог наше школе Слободанка Раденковић. Сво троје су нагласили да је било тешко одабрати најбоље јер су све групе имале одличне наступе, али су својим гласовима одлучили овако:

3. место припало је групи ученика 4. разреда који су представљали Украјину са песмом “Wild dancing”. Они су такође похваљени као највеселија група на Евровизији.

  4. разред – УКРАЈИНА

2. место заузела је мешовита група ученика из различитих разреда, представници Шпаније, са песмом “Sofia”. Посебна похвала за најбољи глас припала је њиховом певачу Василију Столићу, 61.

  Мешовита група – ШПАНИЈА

Највећи број поена и заслужено прво место припало је групи ученица 6. разреда које су представљале Србију са песмом “Немам времена за то”. Ове девојчице су добиле и посебну похвалу за упорност и ажурност, јер су своју тачку припремале од почетка школске године.

  6. разред – СРБИЈА

     Похвале у осталим категоријама:

Похвала за храброст

  1. разред – ВЕЛИКА БРИТАНИЈА

Похвала за кореографију

  Мешовита група – НЕМАЧКА

Похвала за креативност

  3. разред – ХРВАТСКА

Похвала за најбоље костиме

  4. разред из Мађара – ШВЕДСКА

Похвала за другарство и сарадњу

  Мешовита група из Прасковча – БИХ

Похвала за изузетно знање енглеског језика

  51 – САД

Похвала за најдуховитију групу

  7. разред – ГРЧКА

Похвала за најинтересантнији наступ

  8. разред – ЈУГОСЛАВИЈА

     Сви се слажу да је ово био највеселији дан у години!