Мотивација ученика у наставном процесу

     Да и субота може бити занимљив радни дан показали су наставници наше школе у суботу 08. 12. 2018. када је у просторијама школе реализован семинар „Мотивација ученика у наставном процесу“.

     Семинар, у организацији школе за све наставнике разредне и предметне наставе, обрађује област опших питања наставе, компетенције за подршку развоју личности детета и ученика (П3) и приоритену област унапређивања компетенција наставника у области планирања и реализације наставе оријентисане на исходе (подизање нивоа методичких знања релевантних за циљеве и исходе предмета/области – К3). Општи циљ ове обуке је унапређивање компетенција наставника за развијање мотивације за учење код ученика. Специфични циљеви се тичу стицања знања и вештина о начинима и врстама мотивисања ученика за учење и развијање међупредметних комептенција код ученика, оспособљавање наставника за подршку и прихватање различитих стилова учења код ученика, обучавање наставника за планирање подстицајних поступака у наставном процесу, оснаживање наставника за пружање помоћи и подршке ученицима у развијању мотивације за учење и боље разумевање повезаности мотивације за учење и успеха у учењу. Ове занимљиве теме су представили реализатори обуке Бисерка Светозаревић и Станиша Костадиновић.

     Били смо више него активни током рада, што су на крају и наши едукатори изјавили. У нади да ћемо научено применити у пракси што пре, једва чекамо следећу прилику за стручним усавршавањем.

     Делић атмосфере можете погледати на фотографијама и снимцима у Фото галерији. Остаје жал што није снимљена изванредна глумачка сцена наставника енглеског и српског језика Драгане Ђокић и Предрага Барјактаровића  .