Међународни дан жена

     Славити живот значи славити жену – то јединствено биће на планети. Можда ћете помислити да глорификујемо лик жене; можда ћете рећи да нису само оне заслужне за живот сам и ми ћемо се сложити са вама. Међутим, ако боље сагледамо њену улогу, видећемо да је она темељ, стуб и кров сваке куће; видећемо њену пожртвованост и љубав. Све на овом свету је мање-више пролазно, али она која дарује живот и исти представља, не пролази, већ живи у дубини сваког бића.

     Поводом обележавања Дана жена, ученици наше школе, од 1. до 4. разреда су заједно са својим учитељима припремили честитке, ликовне радове, рецитације и представу под називом ,,Поклон за Осми март“, у чијој припреми је учествовала и наставница српског језика.

     Уз подршку наставнице музичке културе, уживали смо у сјајним извођењима ученица осмог разреда.

     Обележавању Дана жана придружили су се и ученици од 5. до 8. разреда, који су на часовима грађанског васпитања, ликовне културе, као и на састанку Ученичког парламента, искористили своју маштовитост и припремили лале, које су представници Вршњачког тима и Ученичког парламента поделили наставницама и припадницама женског пола у установама из окружења.

     Обележавањем овог датума ученици свих разреда показали су да знати и ценити улогу жене није морање, већ да је то обавеза свих нас!

     Волите је и вратиће вам се вишеструко! И то не само Осмог марта, већ сваког дана!