Кријера не сме да чека!

     Поштујући мере безбедности поводом КОВИД 19 пандемије, 01. 10. 2020. године одржано је групно каријерно саветовање за ученике седмог и осмог разреда као део програма „Знањем до посла“, који спроводи „Тимочки клуб“. Презентацији су присуствовали и чланови Тима за професионалну оријентацију: Милена Марковић стручни сарадник – педагог, Дарко Христов, стручни сарадник – психолог и Слободанка Рогановић, наставник биологије и разредни старешина седмог разреда.

 

     Каријерна практичарка, Слађана Милутиновић, је са ученицама и ученицима разговарала о избору њихових будућих занимања и шта је то што их чека након завршетка основне школе.

Договорено је да приликом следеће посете са основцима буду одржани реални сусрети на којима ће ђаци моћи да разговарају са представницом или представником занимања за која су показали заинтересованост.

     Циљ групног каријерног саветовања је, такође био и да се основци упознају са услугама каријерног вођења и саветовања, као и са могућношћу пружања индивидуалног каријерног саветовања. Ученицима је представљен и  WayFi квиз и Basic Check тест.