Колико је то 180?

          Велика је част учити и радити у школи у време када она слави свој велики јубилеј – 180 година постојања. Са истим узбуђењем ученици и запослени у Основној школи ,,Иван Вушовић“ у Ражњу припремили су и 15. 11. 2016. године извели Свечану академију у сали Дома културе.

          Академија је замишљена као интересантан пут кроз двовековну историју – од 1836.године, када је школа основана, па све до наших дана, са посебним освртом на значајне и бурне године које су обележиле светску историју и историју наше школе.

          Присутни гости, родитељи, колеге и остале званице могли су да се присете догађаја, личности, проналазака, почевши од отварања Тријумфалне капије, првих Олимпијских игара, преко Наполеона, Александра Бела, Алфреда Нобела, Достојевског, Чаплина, Прислија, наших Мокрањца, Његоша, Дучића, Нушића, Станковића, те првог ражањског учитеља Т. Јовановића и  Женске занатске школе.

          Данашње име, име судије Ивана Вушовића, школа носи од 1965. године. Седамдесетих година зграда школе је дограђена, јер је у њој било око 800 ученика. Свечану академију пратила је и Изложба старих фотографија школе и некадашњих ученика.

„Поносна сам на тако добро одрађен задатак.“ (Сара)

„Вежбања су била напорна, али се труд исплатио. Показали смо нашу школу у најбољем светлу!“ (Милена)

,,Научили смо доста тога“ (Анђела)

,,Велика је част видети све оне људе који аплаудирају и подржавају наступ.“( Немања)

Ово су само неки од дечијих коментара после завршене Академије.

          Тим за реализацију програма културних активности посебно похваљује све учеснике за довољно жеље и стрпљења у периоду увежбавања својих тачака у не тако идеалним условима.

„Кад Добра Управа и Племенита Вештина пружише руку једна другој, настаде овај красни мост.“

          Нескромно, Андрићевим речима речено, надамо се да ће они који долазе бити поносни на све своје претходнике, па и на нас и на „мостове“ које им остављамо.