Европски квиз новца

     Од 2015. године, у организацији Европске банкарске федерације у марту месецу обележава се Европска недеља новца. Европска недеља новца има за циљ да подигне свест јавности о бенефитима финансијске едукације. Удружење банака Србије, у сарадњи са бaнкама,  по девети пут организовала је обележавање Европскe недељe новца низом активности. Централни догађај и ове године је било одржавање Европског квиза новца за ученике 7. и 8. разреда основне и 1. разреда средње школе у организацији Удружења банака Србије и уз подршку Министарства просвете Републике Србије.

     Наша школа је ове године први пут учествовала у Европском квизу новца. Све активности у вези са овим квизом спровели су Анета Петровић, наставница Математике и Информатике и рачунарства и Владимир Анђелковић, наставник Хемије. У недељама пре одржавања квиза сви заинтересовани ученици су се регистровали  за квиз преко званичног интернет сајта Удружења банака Србије. Сам квиз одржан је 23. 3. 2023. године у 14:00 часова у специјализованој учионици за математику. Квиз је релизован на начин да су ученици гледали филм на званичном јутјуб каналу Удружења банака Србије и одговарали на питања из филма преко апликације Kahoot! на својим мобилним телефонима. У квизу се такмичило укупно 11 ученика 7. и 8. разреда наше школе.

     Након одржаног квиза ученици су поделили утиске са наставницом Анетом Петровић да им је квиз био занимљив и да им се свидео начин реализације, али да су питања била тешка. Већина ученика је изјавила да ће учествовати и наредне године уз обећање да ће се боље припремити.

Владимир Анђелковић,
наставник хемије