Додела Светосавских награда одличним ученицима

Кад сте сами у кући не отварајте непознатима врата. Немојте као ја да причате све о себи. Будите вредни у школи и слушајте родитеље. Што више научите у животу бићете бољи.“

Ово је порука коју нам је оставила овогодишња Светосавска представа под насловом „Сами у кући“, поклон општине Ражањ одличним ученицима основне школе „Иван Вушовић“ из Ражња и „Вук Караџић“ из Витошевца. Изведена је у препуној сали Дома културе у Ражњу, и покупила симпатије свих присутних.  Наши ученици, њихови поносни родитељи и наставници, као и представници општине Ражањ уживали су у одличној глуми гостију глумаца из Београда,  интересантној и динамичној причи која на савремен и забаван начин подвлачи важност одговорног понашања и вредног учења.

Након представе, председник општине Ражањ, Добрица Стојковић, истакао је своје задовољство великим бројем ученика који су постигли одличан успех на крају првог полугодишта школске 2016/17. године у обе школе, и подсетио присутне да овај вид дружења и награђивања полако прелази у једну лепу традицију, пошто је овогодишња свечаност већ 11. по реду. Након тога су ученицима уручене новчане награде.

Све у свему, био је ово један пријатан и свечан догађај, који оставља утисак да се у нашем малом месту цени знање и негују праве вредности.