Дан демократске културе

     Дана 12. 05. 2022. године, у оквиру пројекта Савета Европе „Квалитетно образовање за све” и нашег пројекта „Знамо знање, вежбамо вештине и одговорни смо”, обележили смо Дан демократске културе.

     Циљ демократске културе је да оспособи и подстакне младе да учествују у животу и функционисању својих заједница.

     Пројекат „Квалитетно образовање за све” подстиче развијање демократске културе применом приступа заснованих на стандардима Савета Европе. Наставним садржајима, подизањем свести и активностима чији је циљ да омогуће развијање ставова понашања промовише концепт демократске културе у школи, али и оспособљава ученике да остварују и бране своја демократска права и одговорност у друштву, да вреднују различитости и да играју активну улогу у демократском животу.

     Наша школа, показала је спремност да унапреди демократски дух.

     Активност је почела поделом заставица са порукама демократске културе које су ученици делили грађанима Ражња. Затим су сви ученици школе прошетали од школе до порте цркве Св. Илије носећи транспаренте и заставе са порукама демократске културе. Након окупљања свих ученика у црквеној порти, изведен је пригодан програм и представљене су активности које су реализоване у оквиру пројекта.

     Захваљујемо се члановима тима пројекта „Квалитетно образовање за све”, свим  наставницима, ученицима и запосленима у школи који су узели учешће у остваривању овог пројекта. Такође, захваљујемо се Архијерејском намеснику протојереју Милошу Пешићу на сарадњи и пруженој подршци.

Бити сарадник у овако добром тиму је привилегија.

Хвала свима!

Координатор пројекта
Анета Петровић