„Читалићи 2024”

     Постоји једно место које не наликује ниједном другом – оно је свет за себе и као такво изузетно посебно. У том чудесном свету људи воле, маштају, стварају; тамо се читајући ствара магија коју могу пружити само књиге; тамо се исписују најлепше приче о деци и њиховом одрастању… То изванвременско место јесте Земља Читалића.

     Наша школа је и ове године била члан породице Читалића. Наиме, 24. и 25. маја ученици наше школе учествовали су у пројектним активностима „Читалићи 2024”. У категорији „Читалићи кликераши” имали смо два представника: Јована Ђукића и Јану Димитријевић, ученике одељења 8/2. „Читалићи креативци” били су: Сергеј Анђелковић, ученик 1. разреда, који је освојио 2. место на републичкој смотри „Читалићи 2024”; затим, Мајда Милетић и Анђелка Стојковић, ученице 1. разреда, које су добиле похвале за своје дневнике и ученица 7. разреда Даница Радојевић која је, такође, добила похвалу.

     Нису изостали ни „Читалићи гласници” – овогодишња тема била је породица, а ми смо у складу са тим и направили свој штанд. Наиме, поред породичне библиотеке Ражњића, нашле су се и посластице које су заступљене у самим књижевним делима, са креативно осмишљеним материјалом и квизом знања. Не би ли атмосфера читалачке магије била потпуна, ученици, као и њихови ментори, били су обучени у складу са тематиком самог такмичења. У овој категорији освојили смо 3. место. Наставник Предраг Барјактаровић добио је признање — чувар читалачке ватре. Велику захвалност дугујемо родитељима који су нам, и овог пута, били велика подршка.

     Кажу да слика говори више од хиљаду речи, стога вам остављамо да уживате у лепоти креативног стваралаштва.

Јована Крстић,
наставница српског језика и књижевности