Читај – маштај

Акција „Читајмо гласно“

     Међународни дан читања, под слоганом „Читај – маштај“, ове године обележен је 26. 02. 2021. године заједничим пројектом школске библиотеке и свих учитеља и наставника наше школе. Наиме ученици од првог до осмог разреда учествовали су у овој активности са циљем неговања љубави према писаној речи и утемељивања навике читања, не само школске лектире већ и других садржаја попут дечијих часописа и популарне литературе за децу и младе.

     Активности су реализоване током редовне наставе, на часовима српског језика и ЧОС-а. Ученици су се радо укључили и читали су својим друговима одломке из омиљених штива, а наставници су их упутили у важност свакодневног читања, не само ради савлађивања саме технике доброг читања, већ и ради богаћења речника и проширавања видика. Разговарало се о значају читања од најранијег детињства, да ли су њима родитељи, баке и деке читали бајке и како је то утицало на њих. Говорило се о томе како читањем ширимо видике и боље разумемо и ценимо себе и друге, прихватамо разлике, како обогаћујемо свој речник који може бити од велике важности за даље школовање и посао. Предност читања је и у томе што јача самопоуздање, забавља нас, побољшава концентрацију, а и бесплатно је. Увек у библиотеци, било школској или градској, може се узети књига на читање, а доста књига је доступно и преко интернета.

     Активности у свим одељењима у матичној школи и издвојеним одељењима су документоване фотографијама и коментарима наставника. Фотографије можете погледати у фото галерији.