„БИТКА ЗА ЗНАЊЕ”

Наша школа постала је део програма „Битка за знање“. Обука за учешће у програму одржана је у среду 8. марта, у Нишу, у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању. Обуци су присуствовали наставница техничког и информатичког образовања, Славица Митић Живковић и наставник информатике и рачунарства и математике, Иван Станишев.

За учешће у програму „Битка за знање” и акцији КОДиграње, које за циљ имају да програмирање (најтраженије и најперспективније занимање) уведу у основне школе на начин прилагођен деци, пријавило се 335 школа из свих крајева земље. Одабрано је 80 школа, међу којима и наша, за први круг овог пројекта. Свака школа добила је по 5 робота и ускоро ће кренути припрема ученика за такмичарски део пројекта и формирање такмичарске лиге „КОДиграње”.

Сврха ове акције је да све основне школе у Србији добију довољан број наставних алата –  mBot робота, уз помоћ којих ће деца моћи да уче да програмирају. Осим базичног разумевања програмирања, као дела описмењавања за XXI век, деца се уче и логичком размишљању и подстиче се њихова креативност.

Иван Станишев, наст. информатике и рачунарства