4 милиона за намештај и опрему у школи од Министарства правде

     Министарство правде Републике Србије додељује средства прикупљена на основу опортунитета (одлагања кривичног гоњења) установама из области јавног интереса (здравство, култура, просвета, хуманитарни рад…) које су заинтересоване и конкуришу за поменута средства. Наша школа је била једна од тих заинтересованих установа и након конкурисања додељена су нам средства у износу од 4.310.520,00 за пројекат „Набавка школског намештаја и опреме“.


Као  први  део  испоруке,  стигле  су  нам  две  преносне интерактивне табле, а запослени су 14. 10. 2019. године, на краткој обуци упознати са употребом истих.

     Презентација   новог   наставног   средства   била   је у организацији Академије „Филиповић“. Запосленима у школи је представљен модел преносне интерактивне табле, начин повезивања, калибрације и коришћења исте. Ова интерактивна табла било коју површину претвара у тач скрин, са пратећим софтверима за писање, цртање, рекогнацију слова, бројева и облика, снимање рада на табли … Представљена је и онлајн платформа – Образовни презентациони софтвер mozaBook. Школа је добила и бесплатну лиценцу за коришћење ове онлајн платформе.

     Уз помоћ интерактивних табли, настава у школи ће бити освежена, савременија и ученицима интересантнија.